Welkom in
HOLLANDS BINNENHUIS

Lezingen en teksten 

Het historische interieur is in de afgelopen decennia tot de verbeelding van steeds meer mensen gaan spreken. Of het nu inspireert voor de eigen woonomgeving, een nostalgisch gevoel oproept of de culturele identiteit benadrukt, het historische interieur is helemaal 'in'. Hollands binnenhuis biedt aan geïnteresseerde groepen lezingen over de Nederlandse interieurgeschiedenis. Dat kan een overzichtsverhaal zijn maar ook gericht op lokale geschiedenis of bepaalde onderdelen van het interieur. Hollands binnenhuis  verzorgt gastcolleges voor opleidingen tot restauratie- of binnenhuisarchitect, interieurstylist en op middelbare scholen bij de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming. Voor leerwerkinstellingen en bouwondernemingen waar restauratiemetselaars en              -timmerlieden worden opgeleid of werkzaam zijn, kunnen cursussen worden gegeven over de historische ontwikkeling van te restaureren onderdelen. 


Gemeenten of erfgoedinstellingen die een interieurinventarisatie willen uitvoeren, kunnen Hollands binnenhuis hiervoor inzetten met als resultaat waardenstellingen op basis van reguliere criteria.  

En last but not least: teksten schrijven is in Hollands Binnenhuis een feestje! Uiteraard over het historische interieur maar ook over wooncultuur in algemene zin of andere onderwerpen uit het verleden. Dat kan variëren van een artikel tot een compleet boekNeem vrijblijvend contact op voor meer informatie.