Ga direct naar


Interieurinformatie

Interieurinformatie

Het historische interieur is in de afgelopen decennia tot de verbeelding van steeds meer mensen gaan spreken. Of het nu inspireert voor de eigen woonomgeving, een nostalgisch gevoel oproept of de culturele identiteit benadrukt, het historische interieur is helemaal ‘in’. Hollands binnenhuis biedt aan geïnteresseerde groepen lezingen over de Nederlandse interieurgeschiedenis. Dat kan een overzichtsverhaal zijn, maar het kan ook gericht zijn op de lokale geschiedenis of bepaalde onderdelen van het interieur.

Wij verzorgen gastcolleges voor opleidingen tot restauratie- of binnenhuisarchitect, interieurstylist of op middelbare scholen bij de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming. Voor leerwerkinstellingen, waar restauratiemetselaars en -timmerlieden worden opgeleid, is het van belang om de leerlingen inzicht te geven in de historische ontwikkeling van de onderdelen die zij gaan restaureren. Bouwondernemingen die zich specialiseren in restauraties, kunnen eveneens een beroep doen op Hollands binnenhuis voor een cursus over elk gewenst onderdeel van het historische interieur, zoals trappen, schouwen of kappen.

Voor gemeenten, die hun monumentenlijst willen aanleggen, actualiseren of uitbreiden kan Hollands binnenhuis ondersteuning bieden bij de tijdrovende bezigheid van het inventariseren, bezoeken en beschrijven van architectuur- of cultuurhistorisch waardevolle panden. Het resultaat bestaat per pand uit een dossier met foto’s, een exterieur- en interieurbeschrijving en een waardestelling op basis van vastgestelde criteria.


Interieur geschiedenis

Interieurwacht

Contact

 T: 0524 29 06 77
M: 06 407 73 674
E: info@hollandsbinnenhuis.nl